winni77, pamiętaj tylko ze glinka wykonujemy proste (lewo-prawo. góra - dół) ruchy !!! nigdy w kółeczko jak przy nakładaniu wosku :twisted:
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Maru 123Marcinooo, a masz jakieś rysy które chcesz usunąć czy masz zamiar czymś odświeżyć lakier? bo jeśli odświeżanie to scratch x będzie za mocny
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jarek_wawaWygląda ciekawie.
Dobre to jest, testowałeś może ?
może lepiej kup dodo, nie jest najtańszy ale przy dobrym padzie idzie 2-3 krople na 1 panel :wink:
[ Dodano: Wto 23 Mar, 10 20:01 ]
Zamieszczone przez MarcinoooMam bardzo delikatną rysę która mnie wynerwia :P Nie jest głęboka, poprostu jakby ktos plecakiem na parkingu pociągnął mi po drzwiach. Jest naprawdę bardzo delikatna, takie muśnięcie po lakierze, które zostawiło ślad.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tdi122Zamieszczone przez Jarek_wawaWygląda ciekawie.
Dobre to jest, testowałeś może ?
może lepiej kup dodo, nie jest najtańszy ale przy dobrym padzie idzie 2-3 krople na 1 panel :wink:
W takim razie chyba to wezmę.
Zastanawiałem się nad zestawem Wolfganga ale to inny poziom cenowy i chyba jeszcze poczekam.
Mała anegdota;
Mąż: Kochanie zaoszczędziłem dzisiaj 1000 zł
Żona: O to wspaniale kochanie, jak to zrobiłeś ?
M: Kupiłem wosk Zymöl Vintage z rabatem 10%
Też tak macie w domu ?
Komentarz
-
-
Panowie łapy mi odpadają !! Własnie z kumplem robiliśmy "kompletne wnętrze " w Vectrze C mojego ojca. Auto ma jasnobeżową tapicerkę i było ostro zapuszczone, bo było służbówką mojego brejdaka ciotecznego, a on traktował auto jako pojazd do przejechania z A do B i o stronę estetyczą nie bardzo dbał 8) . Na jutro zostało mi jeszcze odświerzenie lakieru (na jesieni była zrobiona kompletna korekta). Postaram sie niebawem wrzucić jakieś fotki "przed" i "po". Zastanawiam sie tylko czym zabezpieczyc efekt. Colli nie bardzo mi się podoba, wiec albo bediz eto NXT 2.0 albo po calości i Zymol Carbon, ale tego trzymam raczej dla mojej OctavkiCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Big,
Rób NXT bo ciekaw jestem efektu sealanta. :twisted:
Obecnie zamówiłem SmartSealant SmartWax i czekam żeby to wypróbować.
Jakiego cleanera używasz ?
Niedługo ten wątek dobije do 100 stron.
Może poprosić adminów o osobny dział poświęcony czyszczeniu naszych autek ?
Wtedy osobno byśmy pisali o czyszczeniu lakieru, wnętrza, opon itd.
Myślicie że to dobry pomysł ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jarek_wawaRób NXT bo ciekaw jestem efektu sealanta.
Tu masz fotki: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=28
Zamieszczone przez Jarek_wawaJakiego cleanera używasz ?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
łojezu, nie sposób tego ogarnąć :? ops:
podrzućcie może coś dobrego do czyszczenia wnętrza -> plastiki, żeby było matowo i jednocześnie stosunkowo łatwo odczyścić bardziej zasyfione miejsca...
i do tego głupie pytanie -> czym, w sensie yyyyy, no, jakaś szmatka sratka, czy jest coś profi do tego też?
czy jest coś, oprócz prania, czym można przelecieć podsufitkę i fotele, żeby to odświeżyć?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodapodrzućcie może coś dobrego do czyszczenia wnętrza
Do tego pewnie chciałbyś jakis dressing, więc tu żeby sie nie świaciło, to polecam np. Natural Shine z Meguiars.
Zamieszczone przez szkodaczy jest coś, oprócz prania, czym można przelecieć podsufitkę i fotele, żeby to odświeżyć?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KabraxisWrzucam ten zaciek na bagażniku, jeszcze dziś próbowałem to myć ale bez efektuZamieszczone przez BigKabraxis, to wygląa jak zmatowanie lakieru. Myslę, że bez delikatnej polerki sie nie obędzie. Proponuję jakiś delikatny środek ścierny np. SwirlX i najlepiej byłoby to zrobić maszyną, bo recznie moze nie być dobrego efektu.Zamieszczone przez ĆwiarteczkaDressing to określenie lekkiego sosu sałatkowego na bazie świeżych składnikówPozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
No to kolej na mnie oto zdjęcia z detailingi Vectry C mojego ojca. Proces przeprowadziliśmy z kumplem u niego w firmie Detailingowej. Wyczyszczone było całe wnętrze tzn. wyprana tapicerka, wyczyszczone plastiki (APC) oraz odzywione (też za pomocą środków Megsa).
Oto fotki przed:
A to fotki "po":
Na koniec kumpel zlikwidował jeszcze zarysowanie na drzwiach które sprezentował Vectrze jakiś deb... który nie umie wyjeżdżać z miejsca parkingowego :evil:
Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz